Ontdek de voordelen van lid te worden

Meer info

Ingro
NIEUWSBRIEF #13 - juli 2022

Overzicht vorige nieuwsbrieven

nieuw afhaalpunt "Ingro machines" in ardooie

Sinds kort is er een nieuwe locatie voor de verhuur van machines. Naast Hooglede en Vlamertinge heeft Ardooie nu ook een afhaalpunt. Men kan er momenteel terecht voor een schijveneg met zaai-unit en een klepelmaaier.

Adres: Houthoofd Ignace & Klaas - Izegemstraat 44 - 8850 Ardooie

 

Nieuw in de Machinepool te hooglede: BIO Mulchfrees maschio SC pro 280

 

De Mulchfrees is ontwikkeld om aan ondiepe en oppervlakkige bodembewerking te doen. Zo kan deze techniek ingezet worden tegen resistente onkruiden, bij vernietigen van groenbemester, aanleggen van een vals zaaibed of gewasresten mechanisch te hakselen en te vermengen.

De Mulch is specifiek ontwikkeld om niet dieper dan 3 tot 6 cm te werken. Door deze oppervlakkige werking gaat onkruiden kapot slagen, maar ook groenbemester of gewasresten oppervlakkig inmengen voor optimale afbraak. Deze machine heeft een verhoogde rotorsnelheid, met als resultaat dat de gewasresten beter verhakseld worden (werksnelheid 10km/u). De hydraulisch instelbare achterklep kan gesloten worden voor een intensievere werking en wanneer het geopend wordt kan het materiaal naar achter geworpen worden, zo kan er een mulchlaag ontstaan. Door het creëren van een mulchlaag, kan het bodemleven rustig zijn werk doen en blijven de voedingstoffen bovenin de teeltlaag. Als je de bovenste centimeters van het perceel bewerkt zorgt de mix van aarde en plantresten voor een omzetting van reststoffen in organische stof. Deze techniek staat beter bekend als ‘biofumigatie’, stikstof komt op tijd vrij en het bodemleven en de waterhuishouding worden zo min mogelijk gestoord.

Machinepool voor groentetelers

  • Schijveneg met zaai-unit
  • Klepelmaaier
  • Greppelfrees
  • Diepgronder 3 tand

Klik hier voor meer info.

Reserveer hier

Presentatie