Over ons

Wie zijn we?

Reeds meer dan 15 jaar is Ingro cv  (kortweg Industrie Groenten cv) de referentie voor de coöperatieve commercialisatie van groenten voor verwerking van onze leden/coöperanten. Ingro is opgericht in 2005 in samenwerking met Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat en de REO veiling. Sindsdien zijn wij uitgegroeid tot de grootste coöperatie in België in zijn soort.

Wij vermarkten de groenten van onze coöperanten aan quasi alle groente verwerkende bedrijven in handel in België en  omringende landen. Dat onze leden/coöperanten niet gebonden zijn aan één of enkele afnemers maakt ons vrij uniek.

Enkele van onze afnemers zijn:
Ardo - Agrifreez - D'Arta - Calsa - Dejaeghere - Dobbels-Pollet - Dicogel-Begro - Mandelville - Greenyard frozen Belgium - Roussel-Litaer - Horafrost - Homifreez - Verduyn - Pasfrost - Oerlemans - Bonduelle - Coroos - .....

De leden van Ingro zijn coöperanten wat wil zeggen dat ze mede-eigenaar zijn en hebben via de gekozen raad van bestuur invloed op de strategie en activiteiten van de coöperatie.

Onze missie

Onze coöperatie is een toonaangevende, doelgerichte coöperatie gedreven om toegevoegde waarde te creëren voor de groentetelers. We steven naar gemeenschappelijke doelen, waarden en principes. Dit alles met een grote aandacht voor solidariteit.

 

Ingro in cijfers

·       Ingro telt ongeveer 1200 leden waarvan 800 actieve leden.

·       In 2023 haalden we een omzet van om en bij de 120 miljoen euro wat ongeveer een goeie 530.000 ton groenten vertegenwoordigd.

·       Via onze afnemers gaan onze verwerkte groenten naar meer dan 100 landen wereldwijd.

 

 

 

Leden van de raad van bestuur

Voorzitter

Vanneste Johan

ondervoorzitters

Martens Dirk (A-bestuurder)

Deleu Peter (A-bestuurder)

Metsu Danny (B-bestuurder)

                                                leden

Stephan Obin (A)

Geysens Geert (A)

Haghedooren Johnny(A)

Verhelle Bart (A)

Plovie Nathalie (B)

 

Vergauwe Bonny (A)

Van Oost Pieter (B)

Viaene Rik (A)

Vrommant Geert (A)