Hoe gaan we om met droogte in groenten

Geplaatst op 05.07.23

Hoe gaan we om met droogte in groenten

Op maandag 10 juli 2023 om 12.15 u organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over droogte in groenten, dat zal doorgaan op het bedrijf van Rik Delameilleure te Ardooie.

 

Tijdens dit thematisch uitwisselingsmoment spreken we af op het bedrijf van Rik Delameilleure. Hier vertellen we jullie meer over bodemkwaliteit, irrigatietechnieken en beschikbare applicaties, waterbeschikbaarheid en (rendabiliteit van) eigen wateropslag.

 

Elise Vandewoestijne van PCG licht het gebruik van de beregeningstool van PCG en OptiWapp toe. Dries Mergaert van Inagro vertelt jullie meer over de mogelijkheden voor wateropslag op jullie bedrijf. Het financiële aspect van aanleg van wateropslag komt ook aan bod. Rik Delameilleure vertelt over zijn eigen ervaringen met droogte. Hij maakt ook gebruik van het INERO water!

 

Altijd al eens graag gezien wat er met jou groenten gebeurt in de fabriek, nadat ze geleverd werden? Schrijf je dan zeker in, we brengen namelijk een bezoek aan Ardo, waar we naast een rondleiding ook getuigenis krijgen over de succesvolle samenwerking met INERO.

 

Tijdschema  

12.15 u:            Verwelkoming met broodje op bedrijf Rik Delameilleure (Vernagelingsstraat 5,
                        Ardooie).  

12.45 u:            Start van het uitwisselingsmoment: hoe gaan we om met droogte in
groenten?

15.00 u:            fabrieksbezoek Ardo + bezichtiging Inero bekken

16.30 u:            Einde  

 

In een thematisch uitwisselingsmoment vinden we interactie belangrijk. Daarom voorzien we ook ruimte voor discussie en vraagstelling.  

 

Interesse? Schrijf snel in!